Over mezelf

Mijn naam is Roy Weijgers en ben geboren en getogen in Etten-Leur en alweer enkele jaren met veel plezier woonachtig in Hoogerheide. De natuurlijke omgeving van Hoogerheide is bij uitstek geschikt voor mijn hobby fotografie, maar ook voor mijn andere hobby’s, hardlopen en mountainbiken.

Op de sportspagina kun je mijn hardloop- en fietsactiviteiten bekijken. Hier vind je ook een aantal videobewerkingen van hardloopwedstrijden waaraan ik heb meegedaan.

Inmiddels heb ik enkele fotoreportages in opdracht gedaan, waaronder een aantal trouwreportages, communies en jubilea.

Van 2012 t/m 2014 heb ik deelgenomen aan een fotocursus van vakfotograaf Alfons Jacobs Migielsen (FJM-Fotografie). Inmiddels heb ik diverse malen meegedaan aan exposities. Hierbij heb ik een Collega-Award (2012) en de 2e publieksprijs (2014) gewonnen.

Sinds 2014 hebben we Fotogroep Zuidwesthoek opgericht. Onze fotogroep bestaat op dit moment uit een vijftal enthousiaste fotografen. Door maandelijkse bijeenkomsten en fotoprojecten kunnen we groeien in onze vaardigheden. Ook met de fotogroep hebben we inmiddels al diverse exposities georganiseerd. Door mij hierbij aan te sluiten hoop ik mijn foto’s verder te verbeteren en een eigen stijl te creëren. Naast de reguliere fotobewerkingen vind ik het interessant om via fotobewerkingsprogramma’s fotocollage’s te maken, welke je ook op mijn website kan terugvinden.

Voor Nicole en mij zijn vakanties erg belangrijk om te kunnen genieten van elkaar, het land en om tot rust te komen. Ook zijn vakanties een ideale manier voor mij om me bezig te houden met fotografie en sporten. Met name in de zomervakanties kan ik me goed vermaken met fotograferen. Daarnaast proberen Nicole en ik regelmatig een korte vakantie te maken, zoals een stedentrip of een kampeerweekend.
Nicole en ik zijn inmiddels verslingerd geraakt aan het prachtige land Kroatië. Niet geheel onverwacht heb ik Nicole op 12 augustus 2011 ten huwelijk gevraagd in Kroatië. Op 9 augustus 2013 zijn Nicole en ik in samenzijn met onze familie en vrienden getrouwd in Kroatië!!

Op 26 juli 2017 is onze zoon Novin geboren. Een nieuw hoofdstuk aan ons leven is hiermee gestart. Samen leuke dingen doen is erg belangrijk en ook dan gaat de fotocamera met ons mee om deze mooie momenten vast te leggen. Tevens hebben we al een aantal fotoshoots van Novin gemaakt. Ook samen met Novin vinden we het fijn om samen actieve uitstapjes te maken.

De naam van mijn website ontleent zich aan mijn roepnamen en mijn achternaam;namelijk Roy Cornelis Adrianus Johannes Weijgers. Op de middelbare school werden mijn initialen mijn “roepnaam”. Uiteindelijk ben ik dit ook zelf gaan gebruiken.

Ik wens je veel plezier op mijn website.

R.C.A.J. (Roy) Weijgers